Stress management

Ben je gestrest, uitgeblust of overspannen? Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven, ben je perfectionistisch of wil je altijd de controle of harmonie behouden? Wil je een burn-out voorkomen? Met Stress Coaching help ik je stress te managen zodat je weer rust krijgt in je hoofd en lijf.

Ben je op zoek naar

  • een goede balans vinden tussen werk-privé
  • minder onrust
  • Controle en overzicht in je werk
  • nee leren zeggen tegen collega’s of manager?
  • weer kunnen ontspannen
  • praktische tips die bij jou passen
  • hoe je een burn-out voorkomt

Neem contact op voor een gratis intakegesprek en we bespreken samen de mogelijkheden.

Stress niet minderen maar managen

Ik zeg bewust stress ‘managen’ en niet minderen omdat stress functioneel is. Tenminste, als je met de juiste vorm van stress te maken hebt. Ik maak onderscheid tussen positieve en negatieve stress.

Bij positieve stress ben je alert en geconcentreerd op het moment dat het nodig is. Bijvoorbeeld bij een belangrijke deadline of wanneer je een presentatie moet geven. Je voelt wel spanning, maar je hebt het gevoel dat je (nog) in controle bent.

Bij negatieve stress ben je dit gevoel van controle kwijt. Je hebt geen overzicht meer. Je hebt bijvoorbeeld een onhaalbare deadline, problemen met je manager of je hebt spanningen thuis. Negatieve stress kan leiden tot fouten maken, overspannenheid of, wanneer de spanning te lang aanhoudt, zelfs tot een burn-out.

Ervaar jij vooral negatieve stress? We pakken de bronnen van jouw stress aan en je leert praktische handvatten die helpen om te gaan met stress in dagelijkse situaties. Je krijgt de controle terug, je slaapt beter en ervaart rust in je hoofd en lijf. Door je stress te managen vergroot je ook je wilskracht. Wilskracht die je nodig hebt om je (levens)doelen te bereiken maar ook om je nieuwe gezonde levensstijl vol te houden.   

Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen? In een gratis intakegesprek bekijken we samen de mogelijkheden.

Heb je andere vragen? Neem contact op via het contactformulier. Ik reageer altijd binnen 2 werkdagen.

Ja, neem contact met mij op!

Wat zeggen anderen?

Ik ben ontzettend blij dat ik met Ron aan de slag ben gegaan, het was de wekelijkse “me-time” die mij  op persoonlijk en werkvlak gelukkiger heeft gemaakt. Ron bouwt het programma professioneel op en neemt de tijd om begeleiding te bieden aan de hand van jou persoonlijke situatie. Ik ben zo ontzettend blij dat Ron mij heeft kunnen helpen met/coachen in het managen van mijn stress en werk/privé balans. Ik zou een programma bij Full Bloom ook zeker aanraden voor mensen die aandacht willen geven aan hun eigen vitaliteit ter preventie van overspannenheid of fysieke spanningsklachten.

Tara Jongma