Stress coaching

Ervaar je veel stress? Heb je het gevoel dat het allemaal een beetje te veel wordt? Dat je het overzicht kwijt bent en ’s avonds uitgeblust op de bank ploft?

Als stress coach in Amsterdam kan ik je helpen. Samen ontdekken we waar jij stress van krijgt en gaan we deze ‘stressoren’ aanpakken.

Het kan zijn dat je stress krijgt van teveel werkdruk of omdat je stress hebt van een privé situatie. Wat je stress oorzaken ook zijn. Deze gaan we verminderen of oplossen.

Resultaat: meer rust en ruimte in je hoofd en lijf. Je gaat beter slapen, kunt meer ontspannen en krijgt meer energie. Je wordt (weer) een leuker mens en dat zal je omgeving ook merken.

Meer weten hoe ik je kan helpen? Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Gratis intakegesprek

Wat is stress?

Stress is alle factoren die je uit balans halen. Stress hoort bij het leven en helpt ons groeien. Er is sprake van gezonde en ongezonde stress. Of anders gezegd: positieve en negatieve stress.

Bij positieve stress ben je alert en geconcentreerd op het moment dat het nodig is. Bijvoorbeeld bij een belangrijke deadline of wanneer je een presentatie moet geven. Je voelt wel spanning, maar je hebt het gevoel dat je (nog) in controle bent.

Bij negatieve stress ben je dit gevoel van controle kwijt. Je hebt geen overzicht meer. Je hebt bijvoorbeeld een onhaalbare deadline, problemen met je manager of je hebt spanningen thuis. Negatieve stress kan leiden tot fouten maken, overspannenheid of, wanneer de spanning te lang aanhoudt, zelfs tot een burn-out.

Stress gaat daarom om het hebben of verliezen van (de perceptie van) controle.

Ik ga je daarom helpen om je negatieve stress op te lossen zodat je de controle weer krijgt. En dat voelt goed.

Gevolgen van stress

 • Geen energie, altijd moe. Stress geeft spanning kost veel energie. Daarnaast zul je ook minder goed slapen.
 • Slecht slapen. Door continu te piekeren slaap je minder goed.
 • Fouten maken. Negatieve stress leidt tot minder focus en meer fouten maken.
 • Angstig en nervositeit.
 • Geheugen problemen. Door minder focus is het lastiger om informatie op te slaan.
 • Snel geïrriteerd. Door stress ben je prikkelbaarder.
 • Nek- of schouderklachten. Door spanning – samentrekken van spieren – kun je fysieke klachten krijgen.
 • Maagzuur problemen. Stress kan leiden tot een onrustig buik waardoor en meer maagzuur wordt aangemaakt.
 • Hoofdpijn. Een veel voorkomende klacht bij stress.
 • Verminderde weerstand. Door stress vermindert je immuunsysteem.
 • En alle overige (onverklaarbare) pijntjes en kwaaltjes.

Houdt de spanning te lang aan dan kan het leiden tot overspannenheid of tot een burn-out.

Omgaan met stress

Met stress coaching leer ik je omgaan met stress en de stressoren op te lossen.

We starten met een gratis intake, maken een persoonlijk plan en leren van (levens)vaardigheden zodat jij de controle terugkrijgt.

Meer weten hoe ik je kan helpen of andere vragen? Stuur een bericht via het contactformulier. Ik reageer altijd! Of vraag een gratis intakegesprek aan.

Intake aanvragen

Wat andere zeggen over stress coaching

Testimonial-Tara-Jongma

Ik ben ontzettend blij dat ik met Ron aan de slag ben gegaan, het was de wekelijkse “me-time” die mij  op persoonlijk en werkvlak gelukkiger heeft gemaakt. Ron bouwt het programma professioneel op en neemt de tijd om begeleiding te bieden aan de hand van jou persoonlijke situatie. Ik ben zo ontzettend blij dat Ron mij heeft kunnen helpen met/coachen in het managen van mijn stress en werk/privé balans. Ik zou een programma bij Full Bloom ook zeker aanraden voor mensen die aandacht willen geven aan hun eigen vitaliteit ter preventie van overspannenheid of fysieke spanningsklachten.

Tara Jongma